Categories
Uncategorised

Gør sengen til stedet der garanterer den gode søvn

Hvis man ønsker at sove godt hver eneste nat, så er der faktisk utroligt mange elementer, der spiller ind. Eksempelvis sover man ikke så godt, når man er stresset eller har andre mentale skavanker. Og derudover er der også elementer som eksempelvis ens døgnrytme, der kan spille ind. Nogle af disse ting kan være sværere at påvirke og forandre end andre, og derfor kan det være meget rart at starte et lidt mere praktisk sted, hvor der rent faktisk er nogle små forandringer, man kan lave for at skabe større sandsynlighed for at sove godt om natten. Start eksempelvis med at koncentrere dig om selve sengeområdet.

Den perfekte madras

Et godt sted at starte er med at finde den helt perfekte madras. Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvad der lige udgør den perfekte madras, så det er noget, man selv kan prøve at finde frem til. Man kan måske tænke lidt over, hvilke typer madrasser man har prøvet at ligge på, og om man måske udfra det foretrækker noget, der er ret blødt, ret hårdt eller måske noget midtimellem.

Dynen, der hverken er for blød, varm eller let

Dynen er også et vigtigt element, når man vil sove godt. Her kan der eksempelvis være noget med temperaturer, der spiller ind. Hvis man om sommeren sover med en dyne, der er alt for varm, kan det forstyrre end søvn, og omvendt, hvis man om vinteren sover med en dyne, der er alt for kold, kan det også gå ind og være et forstyrrende element i søvnen. Derudover vinder tyngdedynerne også succes, så man kan jo gøre sig nogle overvejelser omkring, hvilken dyne der egentlig er den rette for en.

Og glem ikke hovedpuden

Når dynen er på plads, kan man også lige vurdere, om ens hovedpude også er optimal. Om den måske er for flad eller alt for stor? Hos Bedre Nætter har de et udvalg af gode hovedpuder, som man eventuelt kan kigge på for at finde inspiration. For mange er det nemlig også sådan, at de måske ikke rigtig ved, at der overhovedet findes en “god” hovedpude – altså en hovedpude, som støtter en, når man sover, eller som gør, at man ligger på en bestemt måde i søvnen. Man ved jo ikke, hvad man går glip af, før man har prøvet det.