Categories
Annonce

Dét skal du se på en weekendtur til Island

Med sine dramatiske landskaber, mange udendørs aktiviteter og en rig kultur er Island blevet et populært rejsemål for rejsende i de seneste år. Hvis du planlægger en weekendtur til dette nordiske ørige land, er her fem must-see attraktioner, der bør stå på din liste.

1. Reykjavik

Som Islands hovedstad og den største by i landet er Reykjavik stedet, hvor du finder det bedste natteliv, spisesteder og shopping. Sørg for at besøge nogle af byens mest populære seværdigheder, såsom Hallgrimskirkja-kirken og Harpa-koncertsalen.

2. Den gyldne cirkel

Denne populære turistrute fører dig gennem nogle af Islands mest fantastiske landskaber, herunder Thingvellir Nationalpark, Gullfoss-vandfaldet og det geotermiske område omkring Haukadalur.

3. Vatnajökull Nationalpark

Nationalparken Vatnajökull er et af Islands mest populære turistmål. Parken rummer en lang række forskellige naturtyper og er hjemsted for landets største gletsjer, Vatnajökull. Gletsjeren er 8.000 kvadratkilometer stor og dækker hele 10% af Island. Udover Vatnajökulls enorme areal byder parken på et væld af andre attraktioner, herunder vulkaner, gletsjere, søer og floder.

4. Den blå lagune

Den Blå Lagune er et geotermisk kurbad, der ligger i et lavafelt nær Reykjavik, hvor du kan nyde et afslappende bad i mineralrigt vand. Det er en menneskeskabt lagune, der fodres af vandet fra to underjordiske floder, og som er rig på mineraler som silica og svovl. Den blå lagune siges at have helbredende egenskaber og er et populært turistmål.

5. Hvítárvatn-søen

Hvítárvatn er en stor sø i det sydvestlige Island, som er populær til fiskeri, kanosejlads og vandreture. Om vinteren er det også et fantastisk sted at tage en dukkert i sneen!

Island er et fantastisk land med noget for enhver smag. Uanset om du er på udkig efter actionfyldte eventyr eller afslappende afslapningstid, kan du finde det her. Så pak dine tasker og gør dig klar til et uforglemmeligt weekendophold!

Læs flere rejseguides til Island og alle de andre nordiske lande på Laternanordica.dk.