Categories
Annonce

Derfor er fodbold den største sport i Danmark

Med en befolkning på lidt over 5,7 millioner indbyggere er Danmark måske et af de mindste lande i Europa. Men når det kommer til fodbold, er danskerne en magtfaktor at regne med. Faktisk er fodbold den største og mest populære sport i Danmark. Her er et kig på nogle af grundene til hvorfor.

En rig fodboldhistorie

Danmark har en lang og rig historie, når det kommer til fodbold. Landet var et af de stiftende medlemmer af FIFA (Fédération Internationale de Football Association) tilbage i 1904, og har været hjemsted for nogle af sportens største stjerner gennem årene. Fra Preben Elkjær Larsen og Michael Laudrup til Peter Schmeichel og Christian Eriksen har danske fodboldspillere sat deres præg på sporten både i ind- og udland.

Det danske landshold er heller ikke ringe, idet det har kvalificeret sig til fem VM (1986, 1998, 2002, 2010, 2018) med kvartfinale som det bedste resultat i 1998. Nå ja, så har det danske landshold også en EM-titel (1992) i bagagen. Ikke dårligt for et så lille land!

En passioneret fanbase

Danskerne er passionerede omkring deres fodbold, og der er dødelige fans, som støtter både landsholdet og klubhold fra hele landet. Tilskuertallet til de danske Superliga-kampe er steget støt i de seneste år, og i gennemsnit kommer der over 11.000 fans til hver kamp i 2019/20 – det er mere end i nogen anden liga i Skandinavien. Og når det kommer til internationale kampe, er de danske fans altid mødt talstærkt op for at støtte deres hold.

Der er ingen tvivl om det – fodbold er konge i Danmark. Fra den rige historie til den passionerede fanbase er der masser af grunde til, at dette lille europæiske land er enestående, når det kommer til det smukke spil. Hvem ved – måske ser vi Danmark løfte VM-trofæet en dag snart!

Hvis du leder efter flere fodboldnyheder, så besøg coppadiem.dk. Her finder du alt det seneste nyt inden for dansk og udenlandsk fodbold.